Skip to main content
millboard norway logo
Kommersielle prosjekter

Wimbledon No.1 Court

London

Forventninger Kledning ved gangvegen rundt stadion
Prosjektplassering London
Designer KSS Group/Grimshaw/Sir Robert McAlpine

2019 er høydepunktet av 'Wimbledon Master Plan' - et ambisiøst prosjekt for å forbedre klubben, dens grunn og fasiliteter betydelig. Prosjektet inkluderer en renovering på £ 70 millioner av "No. 1 Court" ledet av hovedentreprenørene Sir Robert McAlpine, som tidligere administrerte bygningen av Londons olympiske stadion.

Prosjektets arkitekter, KSS, tegnet et banebrytende design for "No. 1 Court" som sentrerte seg rundt et enestående inntrekkbart tak. Denne nøkkelkomponenten er flankert av to nye nivåer som inneholder 900 seter - og tar stadionets kapasitet til 12.400. KSS la også til en offentlig plan på to nivåer for å ta plass til Court 19, sammen med oppgraderte sitteplasser og catering.

Over 400 mennesker jobbet gjennom 2018 og tidlig 2019 for å bringe prosjektet over linjen i tide til "No. 1 Court" 19. mai. Arrangementet ble sendt direkte på BBC One og inneholdt tre tenniskamper sammen med opptredener fra tennislegender, Martina Navratilova og John McEnroe. 2,2 millioner timer ble jobbet for å bringe retten til liv og materialene utgjorde 2.300 tonn stål, 130km elektrisk kabel og 40 miles stillas. Bygningsmaterialer ble vurdert på grunn av deres 'tradisjonelle og innovative' meritter og hentet fra hele verden.

Mange forskjellige alternativer ble vurdert og diskutert med Club for No.1 Court-fasaden, men Millboard's Golden Oak passet de grunnleggende kriteriene for treutseende med minimale vedlikeholdskrav.

Garo Davidian, Technical Director at KSS Group
Back to top