Skip to main content
millboard norway logo

Channel 4s langvarige fanfavoritt, Grand Designs, har vist de mest prestisjefylte byggene i Storbritannia. Liveutstillingen som programmet arrangeres finner sted i Birmingham hvert år, og vi benytter oss alltid av muligheten til å vise frem prosjektene våre i et så strålende selskap. På den siste begivenheten viste vi resultatene av en renovering på Cornwalls vakre Roseland Peninsula.

Grand Designs New 01
Grand designs 03

Quay House er en skreddersydd luksusbolig ved vannet, designet av Lillie Lewarne Architects og bygget av P Chapman Construction. Fullpakket med spesielle funksjoner, ligger eiendommen i en kommanderende posisjon, i spissen for den skarpe kurven i elven Percuil. Bygget fant sted i et skogområde, der bratte fjell stuper ned i elven. Denne avsatsen fører til en granittkai med utsikt over vannet.

Grand designs 02
“Vårt mål er alltid å strebe etter fremragende design” Lilly Lewarne Architects

Arkitektene brukte vinduer i storformat og Millboard-terrassebord for å koble de indre rommene til utendørsområdene på flere nivåer, som inkluderer vannfunksjoner, et svømmebasseng og et rustikt ildsted. Arkitektene valgte materialer for å knytte seg til eksisterende naturlige og bygde miljøer, og også for deres miljøopplysninger.

En eksisterende eiendom på landet var for liten for den nye eierens behov, og de forsøkte å utvide boligen til å huse fire nye soverom og en åpen planløsning med luksuriøse overflater. Lillie Lewarne Architects tegnet et hus med høy spesifikasjon som svarte på den utfordrende topografien ved delvis å senke underetasjen i bakken, og ved å følge landets kurver med øvre etasje.

Ved å velge å bruke Millboard’s Enhanced Grain i Smoked Oak, oppnår konstruksjonen ambisjonene til arkitektene og huseierne. Det er nå et flaggskip i landsbyen, og de forhøyede terrassene er både iøynefallende og sympatiske for omgivelsene.

Grand designs 04

Millboard terrassebord er ekstremt godt egnet til marine miljøer, da det er råte og sklisikker, slik at eierne av Quay House kan se frem til å glede seg over sine ulastelige terrassebord i årene som kommer.

Grand Designs kommer tilbake på skjermene våre til høsten.

Back to top